Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган  беше посрещнат с официална

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган  беше посрещнат с официална
Коментари Харесай

Токаев и Ердоган играха тенис на маса

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган  беше посрещнат с публична гала в казахстанската столица Астана.  Той и домакинът Токаев организираха диалози на четири очи и срещи с делегации, с цел да обсъдят двустранните връзки и интернационалните въпроси.

Турция ще продължи да поддържа териториалната целокупност, стабилността и мира на Казахстан, съобщи президента Ердоган през вчерашния ден на взаимна конференция с казахстанския си сътрудник Касим-Жомарт Токаев.

„ Ние ще продължим да работим за подсилване на нашите връзки в региона на превоза и енергетиката, изключително развиването на Средния кулоар “, разгласи Ердоган, добавяйки, че страните имат за цел да усилят размера на двустранната търговия до $10 милиарда.

От своя страна Токаев съобщи, че Турция е " най-близкият и благонадежден " стратегически сътрудник на Казахстан. Президентът Ердоган беше награден с Орден на другарството от Токаев.

След това двамата държавни глави играха тенис на маса. Снимки и видео от играта на държавните глави се появиха на страницата на президента на Казахстан в Telegram.

Токаев и Ердоган към този момент играха тенис на маса през май тази година по време на държавното посещаване на президента на Казахстан в Турция.

Тогава прессекретарят на президента на Казахстан Руслан Желдибай означи, че Токаев и Ердоган са се договорили да продължат да играят тенис на маса в Казахстан през есента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР